Logische raadsels

Verberg de antwoorden

Laat de antwoorden zien

 

Een jacht ligt aangemeerd in de haven. Aan de boot hangt een laddertje van 2 meter lengte met om de 20 cm een sport. Als het eb is, steken er 7 sporten uit het water. Bij vloed stijgt het water met 1 meter, hoeveel sporten zijn er dan nog zichtbaar?
   
Rudy en Ronny spelen tennis op de enige gravelbaan van hun club. Ze spelen vijf sets en toch winnen ze er elk 3. Hoe kan dit?
   
Een encyclopedie bestaat uit twee delen: 1 deel van A tot L en een ander deel van M tot Z. De kaft van het boek is 0.5 cm dik. We plaatsen de boeken nu alfabetisch naast elkaar in de farde die ze bijeen houdt. Hoe ver is de letter A van de letter Z verwijderd als u weet dat ieder boek exact 1000 bladzijden telt die elk 1/10 mm dik zijn en dat de letter A begint op de eerste bladzijde en de letter Z eindigt op de laatste bladzijde?
   
In een kelder staan 14 flesjes Duvel, 13 flesjes Trappist, 11 flesjes Hoegaarden en 6 flesjes Kriek. In de kelder is het licht kapot en bijgevolg kan je het etiket niet lezen, alle flesjes hebben bovendien dezelfde vorm. Hoeveel flesjes moet ik minimum meenemen, om er zeker van te zijn dat ik als ik flesjes ga halen dat ik dan van één soort er minstens 10 bij heb?
   
 
Een dokter in Antwerpen heeft een broer in Gent, maar die broer in Gent heeft geen broer in Antwerpen, kan dit?
   
Jij bent mijn zoon maar ik ben niet jouw vader, wie ben ik?
   
Is het in Rusland verboden dat een man met de zus van zijn weduwe trouwt?
   
Ergens staat een huis. Elke zijde heeft uitzicht op het noorden. Er loopt een beer langs, welke kleur heeft de beer?
   
Rudy wandelt buiten zonder regenjas, zonder kap, zonder hoed en zonder paraplu. Rudy is niet kaal. Hoe komt het dan dat zijn haar niet nat wordt?
   
Rudy en Ronny spelen tennis op de enige gravelbaan van hun club. Ze spelen vijf sets en toch winnen ze er elk 3. Hoe kan dit?
   

 

1 - 2 - 3

 

 

 

 

 
Privacybeleid