Logische raadsels

Verberg de antwoorden

Laat de antwoorden zien

 

Een jacht ligt aangemeerd in de haven. Aan de boot hangt een laddertje van 2 meter lengte met om de 20 cm een sport. Als het eb is, steken er 7 sporten uit het water. Bij vloed stijgt het water met 1 meter, hoeveel sporten zijn er dan nog zichtbaar?
  7: als het water stijgt, stijgt de boot ook.
Rudy en Ronny spelen tennis op de enige gravelbaan van hun club. Ze spelen vijf sets en toch winnen ze er elk 3. Hoe kan dit?
  Ze spelen dubbelspel, de tegenpartij wint dus 2 sets.
Een encyclopedie bestaat uit twee delen: 1 deel van A tot L en een ander deel van M tot Z. De kaft van het boek is 0.5 cm dik. We plaatsen de boeken nu alfabetisch naast elkaar in de farde die ze bijeen houdt. Hoe ver is de letter A van de letter Z verwijderd als u weet dat ieder boek exact 1000 bladzijden telt die elk 1/10 mm dik zijn en dat de letter A begint op de eerste bladzijde en de letter Z eindigt op de laatste bladzijde?
  1 centimeter: we zetten de boeken in chronologische volgorde maar draaien ze om met de rug naar voor, zo komt de letter A tegen de letter Z.
In een kelder staan 14 flesjes Duvel, 13 flesjes Trappist, 11 flesjes Hoegaarden en 6 flesjes Kriek. In de kelder is het licht kapot en bijgevolg kan je het etiket niet lezen, alle flesjes hebben bovendien dezelfde vorm. Hoeveel flesjes moet ik minimum meenemen, om er zeker van te zijn dat ik als ik flesjes ga halen dat ik dan van één soort er minstens 10 bij heb?
  9+9+9+6+1 = 34. In het slechste geval heb je 9 flesjes Duvel, 9 flesjes Trappist, 9 flesjes Hoegaarden en 6 flesjes Kriek bij. Als je er echter nog één extra meeneemt, ben je er zeker van dat er een soort is waarvan je minstens 10 exemplaren meehebt.
 
Een dokter in Antwerpen heeft een broer in Gent, maar die broer in Gent heeft geen broer in Antwerpen, kan dit?
  Ja, de dokter in Antwerpen is een vrouw.
Jij bent mijn zoon maar ik ben niet jouw vader, wie ben ik?
  Je moeder
Is het in Rusland verboden dat een man met de zus van zijn weduwe trouwt?
  Kan niet: een man kan niet met de zus van zijn weduwe trouwen omdat hij zelf dood is!
Ergens staat een huis. Elke zijde heeft uitzicht op het noorden. Er loopt een beer langs, welke kleur heeft de beer?
  Kan niet, een huis met aan alle zijden zicht op het noorden staat op de zuidpool, maar daar leven pinguins en geen ijsberen.
Rudy wandelt buiten zonder regenjas, zonder kap, zonder hoed en zonder paraplu. Rudy is niet kaal. Hoe komt het dan dat zijn haar niet nat wordt?
  Het regent niet
Rudy en Ronny spelen tennis op de enige gravelbaan van hun club. Ze spelen vijf sets en toch winnen ze er elk 3. Hoe kan dit?
  Ze spelen dubbelspel, de tegenpartij wint dus 2 sets.

 

1 - 2 - 3

 

 

 

 

 
Privacybeleid